Cicibani U9 zaključili z zimskimi turnirji

Prispevek Nastje Kavčič – trenerka ekipe U9.
Potem ko se je ekipa U9 lani pozimi udeležila samo turnirjev v sklopu akcije Rad igram nogomet, pa je bila letošnja zima mnogo bolj pestra. Udeležili so se zimske lige v organizaciji NK Ledine v Spodnji Idriji, kjer so sodelovali na sedmih turnirjih rednega dela, ter na zaključnem turnirju. Nastopali so z dvema ekipama. Prva je po rednem delu zasedla 2. mesto , druga pa 6. mesto. Skupaj so zbrali kar nekaj zmag in tako na zaključni turnir prišli z željo, da pokažejo vse kar znajo. Fantje so med letom prikazovali navdušujoče igre, v finalu pa jim je malo ponagajala trema. Tako je ekipa NK Žiri 1 zasedla končno 3. mesto, NK Žiri 2 pa so končali kot 7. Lep dosežek je uspel tudi Maticu Jurci, ki je postal najboljši strelec tekmovanja. Vmes med zimsko ligo sta bila na sporedu tudi dva turnirja Rad igram nogomet, kjer so na prvem turnirju fantje navdušili in dosegli 3 visoke zmage, na drugem pa zaigrali malo slabše, tako da niso dosegli popolnega izkupička. Prejšnji teden so se v Modri dvorani v Idriji udeležili turnirja U9 in v močni konkurenci 16 ekip, osvojili izvrstno 5. mesto.

Zaključek zimske sezone pa je pripadel čisto najmlajšim. Igralci do 7 leta starosti so se odpravili v Škofjo Loko na turnir najmlajših v organizaciji NK Škofja Loka. Na turnirju je nastopalo 12 ekip, rezultat pa je bil tukaj drugotnega pomena. Fantje so uživali v igri in prikazali pet borbenih predstav za katere so si prislužili tudi medalje.

V celotni zimski sezoni so se tako udeležili 12 turnirjev, na katerih je nastopalo 20 fantov. Vsak izmed njih je prikazal dobre igre, in vsi že komaj čakajo da se prične sezona na prostem, do takrat pa bodo še naprej resno trenirali in se kaj novega naučili.

 

Komentarji