Črta pod tekmovalno sezono 2013/14

O uspehu v primerjavi s prejšnjimi sezonami v članski ekipi, smo že poročali. Ekipa je bila uspešna tudi na področju fair-playa, saj je v tem tekmovanju osvojila 1. mesto.  Med 27 igralci, kolikor jih je nastopalo v sezoni 2013/14, se jih je 9 vpisalo med strelce. Žiga Eržen pa je s 16 zadetki v 1. GNL zasedel 4. mesto na tej lestvici.

S kadeti so Žiri po več kot desetih letih, v sezoni 2012/13, ponovno nastopale v gorenjski ligi. V svoji drugi sezoni so precej napreovali. Lani so bili tik pod sredino, letos pa v prvi tretini prvenstvene lestvice. V tej sezoni se je med strelce vpisalo kar 12 igralcev, kljub temu da so imeli v svojih vrstah z naskokom najboljšega strelca lige. Nace Mlakar je dosegel kar 31 zadetkov, drugi na listi le 20.
Če so kadeti v vzponu, pa pri st.dečkih temu ni tako. Pred dvema sezonama so osvojili naslov gorenjskih prvakov, lani so bili še v vrhu, letos pa le še na robu zgornje polovice lestvice. Med strelce se je vpisalo 8 igralcev, brez izrazitega golgeterja. Najboljša sta bila Blaž Frelih in Tine Dolenc z 8 oziroma 7 zadetki.
Nivo uspeha ml.dečkov pa je povsem enak prejšnji sezoni. V sistemu dvostopenjske lige so se obdržali v 1. ligi.
Za klub so pomembni tudi najmlajši. Žiri v ligi nastopajo tudi s cicibani U9 in U11. V teh starostnih kategorijah uspeh ni prioriteta. Pomembna je le igra, zato se ne delajo lestvice in tudi rezultati se ne objavljajo.

Komentarji