Finale in zgodovinski preboj v pokal NZS

Dobrih 30 let so Žirovci čakali na ponovno finale v pokalu Gorenjske. Pomladi 1983 so polfinale igrali v Lescah in zmagali z 2:1. Takrat sta obe ekipi nastopali vsaka v svoji občinski ligi.
Današnja tekmeca sta na nekoliko višjem nivoju. Kranjčani igrajo v 2., Žirovci pa v 3. slovenski ligi. Po prikazani igri ni bilo videti razlike v nivoju lige kjer ekipi nastopata. Res da so imeli gosti v prvem polčasu dve izredni priložnosti, vendar je obakrat odlično posredoval vratar Šuligoj. Rumeni pa so na veselje domačih gledalcev v 33. minuti povedli z 1:0. Po globinski podaji je s 30 metrov sam proti golu krenil Nace Eržen in poslal žogo v gol mimo nemočnega vratarja Deronje. Tudi v nadaljevanju so se varovanci trenerja Freliha, katerega sin je igral za Zarico, srčno borili in si ustvarili tudi kar nekaj polpriložnosti. Kranjčani so bili najbližje izenačenju sredi drugega polčasa, ko je njihov napadalec s petih metrov, pred praznimi vrati, žogo poslal preko gola.
Žiri : Zarica Kranj = 1 : 0 (1:0) ; S prebojem v finale pokala MNZG Kranj so si Žirovci priborili nastop v 1. krogu pokala NZS v sezoni 2016/17.

Komentarji