Klemenčič – ponos žirovskega kluba

Žirovski nogometni klub je vzgojil že več kot deset igralcev in igralk ki so kasneje igrali v 1.SNL. Daleč največji pečat med vsemi pa je pustil Tilen Klemenčič. V Žireh je nogometno »shodil« in igral za vse ekipe do U15, ko je prestopil v NK Triglav. Za Žiri je dosegel 37 zadetkov (29 za U15 in 8 za U19). V sezoni 2010/11 je bil kot mladinec posojen nazaj v Žiri in takrat so Žirovci z njim postali gorenjski prvaki.
Prve članske nastope v 1.SNL je odigral v Triglavu. Kasneje je prestopil v Celje in danes igra za Domžale. V sezoni 2015/16 je s Celjem igral finale pokala NZS. S Celjem in Domžalami je v zadnjih štirih sezonah zbral 11 nastopov v evropskih pokalih. Lani je bil izbran v najboljšo enajsterico 1.SNL. Januarja letos je zaigral tudi za B reprezentanco Slovenije proti ekipi Kitajske do 25 let.
V letošnji sezoni, ko Domžalam sicer ne gre najbolje, je skupaj še s štirimi igralci v 1.SNL odigral vse tekme od prve do zadnje minute. Kljub temu da je obrambni igralec je dosegel dva zadetka in na zadnji tekmi z Olimpijo po odhodu Ibrišiča iz igre prevzel kapetanski trak.

Komentarji