Komentar ob zaključku polsezone

Če ekipa konča sezono na zadnjem mestu, kakršen je trenutni položaj članske ekipe, nimamo ravno razloga za pretirano zadovoljstvo. Če pa nogometno dogajanje v klubu pogledamo s širšega zornega kota, pa zadeva ni tako slaba. Starejši dečki, ki so bili lani uvrščeni na sredini druge lige, se letos borijo za napredovanje v prvo ligo. Ob rumenih so resni kandidati za prvo mesto le še Železniki. Napredek je zaznati tudi v mladinski ekipi. Po dveh sezonah, ko so zasedali sredino spodnje polovice lestvice, so trenutno tik pod vrhom. Skupaj z Jesenicami za vodilnimi Lescami zaostajajo vsega štiri točke. Pozitiven trend smo zaznali tudi pri najmlajših, kjer se uradno rezultati ne vodijo in obveščajo.
Rezultate članov ne moremo primerjati z lansko sezono, saj je 3. SNL nekaj drugega kot Gorenjska liga, kjer so se Žiri lani sprehodile do naslova. Kljub letos relativno slabemu točkovnemu izkupičku, so rumeni le na dveh od petnajstih tekem zabeležili poraz z več kot dvema goloma razlike. Ob kančku več sreče, bi ekipa lahko imela boljši izkupiček.
Vsi ti rezultati dajejo upanje na cvetočo pomlad. Obstanek članov v 3.SNL, kar zagotavlja šesto, morda tudi sedmo mesto, bi bil veliko večji uspeh, kot lanska zmaga. To pa bo zelo težko, vendar ne nemogoče.

Komentarji