Mladinci – prva violina podmladka

Tako kot se je sezona 2014/15 končala, se je 2015/16 za ekipo U19 tudi nadaljevala. Med ekipami nogometnega podmladka so mladinci ponovno zastavonoše žirovskega žogobrca. Po lanski osvojitvi dvojne krone, so zopet vodilni v ligi in v pokalu še vedno med »živimi«. V primerjavi z lansko sezono je ekipa pridobila na širini. Lani je trener Mlakar razpolagal le s 15 igralci, letos pa jih je bilo na tekmah že 21. Kar 15 fantov je v jesenskem delu sezone že zatreslo nasprotnikove mreže. V svojih vrstah imajo kralja strelcev. Nace Mlakar je bil prvi strelec lig v preteklih sezonah in tudi trenutno je z naskokom najboljši. Zaradi starosti sta ekipo zapustila le Nace Eržen in Jaka Bric Krolnik.
Manj uspešni so bili dečki. Trenutna uvrstitev starejših (U15) je slabša kot ob koncu lanske sezone. Osvojili so dobrih 30% možnih točk, lani skoraj 50%. Med vzroki je tudi odhod dveh boljših igralcev (Tjaš Šifrer in Žan Poljanšek) k Ločanu v Škofjo Loko. Najuspešnejša strelca ekipe trenerja Leskovca sta Sašo Kranjc in Lovro Košir. Mlajši dečki (U13) so na začelju ene od dveh enakovrednih lig. Tako kot lani se bodo spomladi borili v 2. jakostni skupini.
Kakovost ekip U9 in U11 ne moremo več ocenjevati oziroma primerjati, saj se njihovi rezultati ne objavljajo. Pri igralcih teh ekip je večji poudarek na igri in tehniki in ne na rezultatu, kar je praksa tudi v tujini. Na ta način se igralci razvijajo bolje in hitreje.

Komentarji