Mladinci Žirov ponovno v finalu pokala Gorenjske

Polfinalni obračun pokala MNZG Kranj za mladince, odigran na stadionu Polje, je bil ponovitev lanskega finala. Žiri : Jesenice = 0 : 0 (penali 4:1); V prvem polčasu sta bili ekipi dokaj izenačeni brez pravih priložnosti za zadetek na obeh straneh. V nadaljevanju so bili domači vse boljši in nevarnejši, žal pa dva ali tri lepe priložnosti niso realizirali. Po rednem delu tekme, ki se je končal brez zadetkov, so igralci pristopili k izvajanju 11-metrovk.
Prvi je za Žiri zadel Jošt Oblak. Jeseničan Durmiševič je le stresel prečnik. Na 2:0 je povišan Anže Potočnik. Bohinec je znižal na 2:1. Tretji zadetek za Žiri je dosegel Tine Dolenc. Pri tretjem strelu Jeseničanov (Džafič) se je izkazal vratar rumenih Žiga Poljanšek. Po zadetku Reneja Preka v četrti seriji je bila tekma končana.
Finale so si igralci trenerja Šuligoja (v odsotnosti trenerja Mlakarja) priigrali brez štirih poškodovanih ali bolnih igralcev, ki standardno igrajo v prvi postavi. Vsi igralci si za današnji uspeh zaslužijo pohvale, še posebej pa velja izpostaviti Jošta Oblaka za brezhibno odigrano vlogo stebra obrambe.

Komentarji