Obstanek v ligi rezultatsko potrjen

Potrebna točka v izogib zadnjih dveh mest, ki pomenita izpad iz lige, je bila danes osvojena. Ne samo točka, Rumeni so si s tremi zagotovili 11. mesto v 3. SNL-zahod. Na zadnje gostovanje v Kočevje bodo varovanci trenerja Feltrina odšli rezultatsko neobremenjeni.
V prvem polčasu, ki se je končal brez zadetkov, so bili Žirovci podjetnejši in nevarnejši. V začetku nadaljevanja je domače v vodstvo popeljal Jan Koblar. Gostujočega vratarja je prelisičil s strelom z roba šestnajsterca. Le tri minute kasneje je z glavo po podaji s kota zadel še Halid Mehmedovič. Izgledalo je že, da se bodo Žirovci “sprehodili” do osme zmage v sezoni. Pet minut kasneje pa je za znižanje na gol razlike, iz razdalje, zadel Rene Kogoi. Zadnje pol ure so pobudo na igrišču prevzeli gostje, vendar se rezultat ni več spremenil. Eksist Žiri : Adria = 2 : 1 (0:0).
Koblarjev gol je bil 1500. ligaški zadetek za člansko ekipo NK Žiri v vseh (39) tekmovalnih sezonah na 878 tekmah (1. in 2. GNL, 2. in 3. SNL ter kvalifikacije za obstanek oziroma napredek v ligi).

Komentarji