Pred tekmo leta (Žiri – Svoboda)

Vprašanje glede prvaka 3. SNL-center je bilo rešeno že pred par tedni. Prvak je Bled. Druga pomembna stvar pri razpletu tekmovanja je obstanek v ligi. Najzanimivejša tekma bo v Žireh, kjer se bosta pomerila neposredna tekmeca za obstanek, Žiri in ljubljanska Svoboda. Pogojno bo zanimiva še tekma v Šenčurju med domačimi in tekmeci iz Grosuplja. Ta bo odločala o vrstnem redu na lestvici, le v primeru, da Žiri ne zmagajo. Obe sobotni tekmi se začneta ob 16:30.
Žiri in Svoboda sta odigrala šest medsebojnih tekem. Uspešnejši so tekmeci iz Ljubljane (6 ** 1 – 2 – 3 ** 6 : 8) Edina zmaga rumenih je bila zadnja medsebojna. Oktobra 2018 sta v Žireh za 2:0 zadela Krolnik in Eržen. V pomladanskem delu so Žiri osvojile 18 točk, kar jih uvršča na 3. do 4. mesto, Ljubljančani pa dve manj. To bo derbi kroga glede na uspeh v zadnjih treh krogih. Ekipi sta namreč edini, ki sta zmagali vse tri tekme. Bo tudi “dvoboj” dveh najuspešnejših strelcev lige (Eržen 22 za Žiri, Đokić 18 za Svobodo).
Podobno kot prejšnjo sezono, ekipi medsebojno odločata o igranju v 3.SNL. Junija 2018 sta se srečala v kvalifikacijah kot prvaka regionalnih lig. Takrat so po dveh tekmah bili uspešnejši Ljubljančani, vendar so se kasneje zaradi izstopa Zarice, v 3. ligo uvrstili tudi Žirovci. Tokrat pa gre za obstanek v ligi, vendar se tudi lahko zgodi, da bosta v ligi ostali obe ekipi. Odvisno od ostalih razpletov. Lani je na odločili kvalifikacijski tekmi v Ljubljani tekmo spremljalo 300 gledalcev. Bo tokrat tudi stadion Polje poln? Varovanci trenerja Freliha si to vsekakor zaslužijo.

Komentarji