Premagana še četrta ekipa z vrha lestvice

Žirovci do danes Ivančne Gorice še niso premagali. V sezoni 2015/16 so obe tekmi z njimi izgubili z 0:3. Na prvih dveh medsebojnih srečanjih letošnje sezon 2018/19 so bili že bližje uspehu. Obakrat je bilo 1:2. Danes pa so slavili z izdatno prednostjo. Ivančna Gorica : Žiri = 1 : 4 (0:2); Nace Eržen je dosegel še tretji hattrick v sezoni (drugi klasični). S tem dosežkom si je praktično zagotovil mesto prvega strelca lige. S štirimi zadetki zaostanka mu sledi Aleksandar Đokić iz Svobode. Zadnji zadetek na tekmi za pomembno zmago je prispeval Nani Eisele.
V tretjem delu lige so Žiri z vsemi štirimi ekipami z vrha prvenstvene lestvice igrali v gosteh in vse (Bled, Zagorje, Grosuplje in Ivančna Gorica) premagali.
Po današnjem uspehu imajo rumeni  usodo o obstanku v ligi v svojih rokah. Zmaga prihodnjo soboto doma s Svoboda, bi jim prinesla šesto mesto in siguren obstanek v ligi. Teoretično bi z remijem ali celo s porazom ostali na sedmem mesu, ki bi lahko tudi zadostoval za obstanek v tretjeligaški konkurenci.

Komentarji