Rad Igram Nogomet

Tudi letos NK Žiri nastopa v tekmovanju Rad igram nogomet. Prvi od dveh letošnjih turnirjev je za naše fante potekal to soboto v Železnikih. Turnirja smo se udeležili v obeh kategorijah, pri U11 in U9.

Najprej so se merili fantje v kategoriji U11. Prvo tekmo smo odigrali proti Bitnjam, kjer so fantje pokazali na trenutke všečno igro, a z malo smole tekmo izgubili z minimalnih 1 – 0. Druga tekma nam je za nasprotnika ponudila NK Železnike 1, tudi tukaj smo pri rezultatu 0 – 0 imeli nekaj izrednih priložnosti, v enem napadu so celo zadeli 3 vratnice, a žoga ni hotela v mrežo. Ker ga nismo dali smo ga dobili, nažalost kar 2, tako da so domačini zmagali z 2 – 0. V zadnji tekmi so nas pričakali NK Železniki 2. Fantje so odločno krenili v napad, a zopet imeli težave pri realizaciji priložnosti. Vseeno jim je tokrat uspelo zabiti 2 gola, ter opskrbei da je naša mreža mirovala. Končni rezultat 2 – 0 za naše fante.

Kasneje je sledil še turnir U9. Nastopale so iste ekipe kot pri U11. Najprej smo se Žirovci pomerili Z Bitnjami in zabeležili visoko zmago brez prejetega gola. Sledila je tekma proti NK Železniki 2, kjer smo edinokrat na turnirju se znašli v zaostanku z 1-0, vendar so se fantje zbrali, pokazali svoj karakter in tekmo preobrnili v dokaj visoko zmago. V zadnjo tekmo smo stopili odločeni, da tokrat na turnirju osvojimo vse 3 zmage. In res smo že kmalu na začetku povedli in vodstva nismo več spustili iz rok. Veseli predvsem dejstvo, da so fantje pokazali izjemno borbeno igro, nekajkrat s podajami izigrali nasprotnikove obrambe, ter na trenutke pokazali tudi driblersko navdihnjenost. Vsekakor pa je potrebno pohvaliti obrambo, ki je v treh tekmah prejela 1 sam gol, ter igro v napadu, saj smo zabili okoli 20 zadetkov.

 

Naprej rumeni, prihodnost je svetla!!!

Komentarji