Stadion na Viču za Žirovce ostaja neosvojljiv

Medsebojni izidi Svobode (Ljubljana) in Žirov so krepko na strani Ljubljančanov. Na enajstih srečanjih so Rumeni slavili le enkrat (v Žireh, oktobra 2018). Na Viču pa so iztržili le en remi ob treh porazih.
Včeraj so igralci trenerja Freliha začeli zelo rezervirano. Do vodstva domačih (avtogol Orešnika) v 2. minuti Žirovci sploh niso prešli čez sredino. Cel polčas je bila igra gostov medla. Na 2:0, kar je bil tudi izid polčasa, je v 25. minuti povišal Jan Ambrož.
Med odmorom je Boris Frelih v slačilnici očitno povzdignil glas, saj je bila igra njegovih varovancev v nadaljevanju bistveno boljša. Z izjemnim golom, dokaj z desne s kakih 30 metrov, je v 56 minuti Tim Kovačič izid znižal na gol zaostanka. Do konca tekme sta bili še dve izjemi priložnosti za izenačenje, vendar je obakrat domače rešil vratar Kanurič. Na nasprotni strani pa so par krat Žirovci slabo nastavili ofsaid zanko, vendar je bil vratar Jan Rakovič vedno pravočasen pri posredovanju. Svoboda LJ : Žiri = 2 : 1 (2:0); Zaradi kartonov (Boštjan Frelih je dobil rumenega, Krištof Orešnik pa rdečega) bosta osrednja branilca morala izpustiti naslednjo tekmo doma z Lescami.

Komentarji