Tri tedne pred začetkom jesenske sezone

Obstanek v 3.SNL, kar je žirovski članski ekipi lani uspelo, praktično pomeni napredovanje za pol lige. Lani so bile namreč v Sloveniji štiri, letos pa le še dve tretji ligi. Lanski tretji ligi zahod in center sta se združili v 3.SNL-zahod, kjer bodo nastopale ekipe iz štirih medobčinskih nogometnih zvez (Kranj-Gorenjska, Ljubljana, Gorica in Koper).
Sezona 2019/20 bo že šesta, ko bodo Žirovci igrali v tekmovanju pod okriljem NZS. In šele druga sezona, ko bodo nasprotniki tudi ekipe s Primorske. Z vsemi primorskimi tekmeci (Tolmin, Vipava, Primorje, Adria Miren in Izola) se rumeni na uradnih tekmah še niso srečali.
Zasedba trenerja Freliha bo v novi sezoni nekoliko spremenjena. V ekipo se vrača Žiga Eržen, ki je za rumene od 2008 do 2015 odigral 137 tekem in dosegel 51 zadetkov. Vmes je eno sezono igral za Šenčur (2.SNL). Zadnje tri sezone pa je nastopal za avstrijskega nižjeligaša. Ekipo bo okrepil tudi bosanski državljan Sajrul Bin Amat Ngadi. Na izpisnico iz Radomelj čaka še Nejc Jaka Čemažar. Na izhodnih vratih sta pa Anže Čuk in Domen Likar. Slednjega (rezervni vratar) bo zamenjal domači up Žiga Poljanšek, letnik 2000.
V pripravah na novo sezono so člani odigrali že dve tekmi, obe v Žireh. Z drugoligaško ekipo Brda so izgubili s 3:4, včeraj pa so se pomirili še z Adrio iz Mirna. Tekma se je končala neodločeno s 3:3.

Komentarji